Ίδρυση τμημάτων ένταξης

Υποβολή προτάσεων για ίδρυση τμημάτων ένταξης

Ίδρυση τμημάτων ένταξης–Εγκύκλιος 36548/Δ3/2-3-2016 (ΑΔΑ:7ΒΨΦ4653ΠΣ-30Ψ) του Υπουργείου Παιδείας

Προσκαλούμε τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε όπως, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε, τους Προϊσταμένους των ΚΕΔΔΥ, τους Σχολικούς Συμβούλους Ειδικής Αγωγής και τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. και Δ.Ε., όπου αυτό απαιτείται , να συντάξουν και να απευθύνουν τις ως άνω προτάσεις –εισηγήσεις και συγκεκριμένα για την ίδρυση, προαγωγή, υποβιβασμό, κατάργηση και συγχώνευση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και των Τμημάτων Ένταξης Π.Ε. και Δ.Ε. Οι ως άνω προτάσεις-εισηγήσεις με όλη την τεκμηρίωση δηλαδή αντίγραφα των εισηγήσεων των οικείων Διευθυντών Εκπαίδευσης, των Προϊσταμένων των ΚΕΔΔΥ, των Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής και των Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. και Δ.Ε. καθώς και συμπληρωμένων των συγκεντρωτικών συνοδευτικών πινάκων, αποστέλλονται στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Π.Ε.Θ προκειμένου για την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Παρακαλούμε τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε να φροντίσουν ώστε:

Α) Να συνοδεύσουν το φάκελο της πρότασης- εισήγησης με τη γραπτή γνώμη τους, η οποία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους οφείλει να σταθμίζει τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή και να προκρίνει τις προτάσεις εκείνες που καλύπτουν τις ανάγκες της και παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία της περιοχής.

Β) Να φροντίσουν για την τεκμηρίωση των προτάσεων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί του αριθμού των μαθητών με τις σχετικές γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ, συνυποβάλλοντας τα σχετικά αντίγραφα καθώς και συμπληρωμένους τους συγκεντρωτικούς συνοδευτικούς πίνακες 2016 στο ΥΠ.Π.E.Θ (Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής –Τμήμα Α΄, Α. Παπανδρέου 37,Τ.Κ. 15180 Μαρούσι) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση :t08dea1@minedu.gov.gr.

Γ) Να φροντίσουν για την ορθή διαχείριση προσωπικών δεδομένων και τη μη διακίνηση στα διαβιβασθέντα έγγραφα των ονομάτων των μαθητών.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώΕγκύκλιος

 

Πηγήhttp://xenesglosses.eu/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *