Παιχνίδι για τη διδασκαλία των συναισθημάτων

Παιχνίδι για τη διδασκαλία των συναισθημάτων

— Παιχνίδι για τη διδασκαλία των συναισθημάτων —

 

Πιστεύω πως αυτό είναι ένα παιχνίδι μέσω του οποίου οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι θεραπευτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μάθουν με διασκεδαστικό τρόπο για τα συναισθήματα. Τα συναισθήματα είναι ένα δύσκολο πράγμα και υπάρχει σπάνια μια στιγμή στη ζωή μας που δεν έχουμε να κάνουμε με αυτά, είτε είναι τα δικά μας είτε των γύρω μας. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και αναπτύσσονται μπορούν επίσης να περάσουν από διάφορα στάδια που θα τα δείτε να αγωνίζονται για να ρυθμίσουν ή να καταλάβουν γιατί αισθάνονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Τώρα, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, δεν είμαι κανένας ειδικός σε αυτόν τον τομέα, όμως μου αρέσει να σκέφτομαι και προσπαθώ συνεχώς να μαθαίνω και να πειραματίζομαι με διάφορες τεχνικές και ιδέες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Το παρακάτω είναι μόνο ένα από αυτά.

How to make a tool for learning about emotions

Τα Πασχαλινά αυγά που είναι τόσο εύκολα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή του έτους. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας εργαλείο για τη διδασκαλία των συναισθημάτων στα παιδιά.

Θα χρειαστείτε ⇓

  • Πλαστικά αυγά που σπάνε στο μισό

  • Ανεξίτηλος μαρκαδόρος

  • Πηλός για βάση (προαιρετικά)

Making a tool for learning about emotions

Πολύ απλά, άρχισα να ζωγραφίζω μια ποικιλία των εκφράσεων του προσώπου σε καθένα από τα πλαστικά αυγά. Μερικά εκδήλωναν συναισθήματα του να είναι χαρούμενος, λυπημένος, σε σύγχυση, θυμωμένος, περήφανος κλπ., και χρησιμοποίησα τον πηλό στη βάση του κάθε αυγού για να τα κρατάει να στέκονται σε όρθια θέση.

learning about emotions

Φυσικά η χαρά αυτών «των συναισθηματικών αυγών» είναι ότι μπορείτε να τα σπάσετε και να τα ανακατέψετε μεταξύ τους μέχρι να δημιουργηθεί ένας σωρός από νέα και ενδιαφέροντα συναισθήματα. Είναι τόσο υπέροχο και έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο ένα πρόσωπο μπορεί να αλλάξει μόνο από το σχήμα των ματιών ή τη θέση του στόματος.

Emotional egg collection

Αυτά τα αυγά είναι καταπληκτικά για την προσχολική ηλικία, επειδή στα μικρά παιδιά αρέσει να παίζουν παιχνίδια ρόλων και να διαδραματίζουν μικρά σενάρια όπου διερευνώνται συναισθήματα. Στο τέλος του παιχνιδιού μπορεί να ακολουθήσει επίσης μεγάλη συζήτηση για το πώς το κάθε αυγό αισθανόταν και για ποιο λόγο θα μπορούσε να αισθάνεται με αυτόν τον τρόπο.

Using the emotion eggs

 

Μετάφραση: Παπάζογλου Μαρία

Πηγή: http://laughingkidslearn.com/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *